sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Alkukesän grillailuvinkit

Moni on varmaankin jo havahtunut ilmojen lämpenemiseen ja grillihammasta on vähitellen alkanut kolottaa. Ruoanlaittoon kannattaa kuitenkin suhtautua asiaan kuuluvalla hartaudella ja tarvikkeet valmistella huolella. Muuten makunautinto saattaa jäädä ns. puolitiehen. Joka kesä tuo tullessaan uutuuslihat kauppojen hyllyille, mutta nämä valmiiksi maustetut ja keinotekoiset teollisuusruoat kannattaa jättää omaan arvoonsa. Aito grilliruoka on lihaisaa ja ravitsevaa. Ruoka itsessään on niin maukasta, että erillinen marinadi ei tee muuta kuin pilaa nautinnollisen ruokailuhetken. Raaka-aineita valitessa kannattaakin keskittyä ruokatarpeiden autenttisuuteen ja ravintoarvoihin.

















Kuva 1. Malliesimerkki onnistuneesta grillihetkestä.

Kuvassa on esillä tyypillinen onnistunut grilliruoka. Kaikesta huokuu, että ateriaan on panostettu. Raaka-ainevalinnoissa on onnistuttu ns. "just eikä melkein". Lihaisa kyrsä suoraan Fazerin pullatehtaalta kruunattuna Valion kevyt-edamilla. Kuvaa saa vapaasti käyttää inspiraation lähteenä. Toivotan kaikille oivia grillailuhetkiä! Ja muistakaa, märkäkin puu syttyy kunhan bensaa on käytetty tarpeeksi.

Ei kommentteja: