sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Biscuit Domino & confiture de framboise et de cannelle

Tutustuttuamme pääruokaan grillaukseen tiimoilta viime viikolla olikin nyt vuoro siirtyä jälkiruokiin. Tänään valmistamme Ranskalaista perinneherkkua Domino-keksiä kanelilla ja vadelmahillolla maustettuna. Resepti on tiettävästi peräisin Toulousen seudulta jostain 1650-luvun paikkeilta. Paikalliset viinintekijä-munkit valmistivat tätä herkkua aina iltaisin pitkän työpäivän jälkeen viinitila-luostareissaan. Domino-keksit kiihdyttävät tunnetusti alkoholin palamista elimistössä, jonka ansiosta munkit olivat heti seuraavana aamuna taas täysissä voimissaan rankankin nollauksen jälkeen. Tästä syystä kehoitankin nauttimaan tämän perinneherkun munkkien tyyliin usean alkoholiannoksen kera. Mutta eteenpäin, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Ainekset:
  • 1 paketti Dominoja, ainoastaan alkuperäistä mallia.
  • 1/2 tlk vadelmahilloa, valmistaja vapaavalintainen
  • Hyppysellinen kanelia, suosittelen McCormickia.
Resepti:
  • Lämmitä pannu hyvin lämpimäksi (teho 4/6) ja voitele.
  • Ruskista Dominoja tekstipuoli alaspäin (TÄRKEÄÄ!) ensin 2-3 minuuttia, kunnes keksi on saanut kauniin ruskean sävyn ja keksi on madaltunut millin verran täytteen sulamisen takia.
  • Käännä keksit ympäri vielä 1,5minuutiksi.
  • Mausta keksit kanelilla tässä vaiheessa.
  • Nosta lautaselle ja anna jäähtyä puoli minuuttia.
  • Levitä vadelmahillo ja tarjoile kylmän oluen kanssa.
  • Nauti!


Voit hyvin käyttää uudestaan pääruuaksi nautitun pyttipannun paistorasvat.

Mausta Dominot kanelilla.

Jälkiruoka nautitaan tietysti veitsellä ja haarukalla lautaselta. Suosittelen ruokajuomaksi kotimaista kolmosolutta.

Kuten kuvasta näkyy, odotukset olivat korkealla.
Ois se pahempaakin voinut olla.

Kuvia muokattu hieman jälkikäteen, jotta blogi säilyy perheystävällisenä.

1 kommentti:

ketsuppidelfiini kirjoitti...

Artikkeli on helvetin hyvä! Voi vittu että on hyvä!!!