maanantai 6. kesäkuuta 2011

Metsäarvostelu

Aloitamme metsäarvostelujen sarjan itäisestä Helsingistä. Metsän tarkempaa sijaintia en voi paljastaa metsän valtavirtaistumisen uhalla, sillä me blogaajat pidämme asioista vain niin kauan kun ne ovat harvojen herkkua. Tämänkertainen metsä on siitä erikoinen, että se koostuu pääasiassa vihreistä lehtipuista, kivistä, mullasta, ainakin yhdestä vesielementistä sekä sekalaisesta kasvillisuudesta. Metsä on huomattavasti keskimääräistä suomalaista metsää paremmin varusteltu, muun muassa kahvi- ja teetarjoilu löytyy, mutta täydellinen se ei kuitenkaan ole.

Yleiskuvaa metsän koristelusta ja viihdetarjonnasta.

Kyseisessä metsässä yleinen olutpensas.


Esimerkki metsän viihdetarjonnasta.

Erityisen huomattavaa on myös poikkeuksellisen runsaan alkuperäisväestön läsnäolo. Kyseinen väestö on selvästi kiintynyt elektrooniseen musiikkiin, sillä se soi huomattavalla äänenvoimakkuudella koko käynnin ajan. Alkuperäisasukkaat ovat pääasiassa erittäin ystävällisiä ja jakavat mielellään vähäistä metsällistä omaisuuttaan myös vierailijoille. Suureen väestöön mahtuu toki myös aina poikkeuksia, jotka vahvistavat säännön. Havaintojeni perusteella uskon alkuperäisväestön ruokavalion koostuvan enimmäkseen erilaisista alkoholipitoisista juomista (pääasiassa oluesta), sekä myös jostain tuntemattomaksi jääneestä lisäravinnosta jota nautitaan inhaloituna savun myötä, sekä muista metsän antimista.

Kuvaa muokattu alkuperäisväestön suututtamisen välttämiseksi.


Metsän valaistus on mielenkiintoisesti toteuttu.



Metsän suunnitteluun olisi voinut käyttää hieman enemmän aikaa, sillä tällaisenaan se on hieman vaikeakulkuinen. Kaikkia ikäryhmiä ja liikuntarajoitteisia ei ole selvästikään otettu huomioon. Lisäksi sitä vaivaa paikottainen viimeistelemättömyys. Ei ollut ollenkaan hankalaa löytää viimeistelemättömiä teräviä kohtia ja huonon laatuvaikutelman antavia materiaalivalintoja. Myös kunnossapito oli jäänyt hieman retuperälle ja metsän maata peittikin ilmiselvä lika- ja tomukerros.

Epäsiisteyttä havaittu metsässä. :(

Metsän hyviä puolia ovat:

  • Runsaan alkuperäisväestön tuoma myönteinen sosiaalinen vaikutus.
  • Em. väestön tuottama musiikkitarjonta on mukava piristys sen jo niin puhkikuluneen kliseisen linnunlaulun sijaan.
  • Metsän dynaamisuus, niin esteettiesti kuin akustisesti. Metsästä on moneksi ja erilaisia käyttötarkoituksia sille voi keksiä lähes lopputomasti.

Huonoja puolia:

  • Huonosti toteutettu valaistus. Yleinen päivänvalon puute ainakin kello yhdentoista illalla ja kolmen aamulla välillä.
  • Em. musiikki saattaa vaikeuttaa metsässä rentoutumista, mikäli olet rauhallisen metsäkokemusen tarpeessa.
  • Samoin em. alkuperäisväestö saattaa sisältää epätoivottuja yksilöitä jotka lisäävät rasitusta entisestään.
  • Metsän epäsiisteys. Vaateeni likaantuivat huomattavasti istuttuani metsässä useita tunteja.
  • Hankalakulkuinen liikuntarajoitteisille ja vanhemmille ikäryhmille, huonoa suunnittelutyötä.


Metsän väestö viihdytti myös näyttävästi tulella.

Lisää olutkasvustoa sekä jonkinlainen pimeässä loistava sienilajike.

Punnittuani hyviä ja huonoja puolia annan metsälle arvosanaksi 8-/10, sillä kokonaisvaikutelma oli pääasiassa myönteinen.

1 kommentti:

ketsuppidelfiini kirjoitti...

Minun mielestä kyseessä oli metsäarvostelu!