lauantai 4. kesäkuuta 2011

Viikon luontohetki

Maamyyrä, tuo metsiemme pieni kusipää. Maamyyrä eli kontiainen, tuttavallisemmin Kontsa, Markku tai Myrkky, elää luonnossamme. Maamyyrä on ovela paskiainen. Tätä kuvastaa oivallisesti se, että tätä perkeleen elukkaa kutsutaan myyräksi, vaikka se ei sitä todellisuudessa edes ole. Virallisesti kontiainen on rauhoitettujen eläinten listalla. Tämä tarkoittaa että kontiaisen tavatessaan tulee kansalaisen mahdollisuuksien rajoissa pyrkiä "rauhoittamaan" tämä ihastuttava luontokappale. Rauhoitusvälineenä voidaan käyttää monenlaisia eri työkaluja esim. dynamiittiia, ruosteista lusikkaa tai nyrkkiä. Pysyvä rauhoittaminen on suotavaa.




Yllä olevassa kuvassa voimme nähdä maamyyrän luonnollisen toimintaympäristön. Toimintaympäristö on sanoista kuvaavin, sillä myyrä ei todellisuudessa asu tai käy töissä tässä ympäristössä. Sen sijaan myyrä harrastaa kuvan mukaista toimintaa luoden sieviä pikku kekoja ympäri tonttia ihan vaan vittumaisuuttaan. Myyrän touhuista ei kenties kuitenkaan kannata liikaa hermostua. Kyseessä on lopulta vain viaton luontokappale joka ei mitä ilmeisimmin ymmärrä tekojensa seurauksia. Hermostumisen sijaan  myyrä kannattaa tappaa.



Tässä kuvassa puolestaan on reikä ja palanen halvasta Crocs-kopiosta. Reiässä myyrä asustaa. Ei kauaa. Reikään voi kätevästi kaataa vaikka litran polttoöljyä ketsuppia myyrän elostelua sulostuttamaan. Kuolleesta myyrästä saat kätevästi löpöltä haisevan hanskan. Kahdesta myyrästä kaksi hanskaa.

Lisää suloisia eläintarinoita ensi viikon luontohetkessä!

Ei kommentteja: